Scrapbooking and paper crafts by ...

Memories Trend  
September 05, 2010, 10:22:28 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3
  Print  
Author Topic: Απορίες σχετικά με χαρτιά...  (Read 352 times)
anna
Full Member

« Reply #15 on: July 15, 2010, 07:25:10 PM »

Θα σας πρότεινα να διαβάσετε αυτό το θέμα http://www.scrapbooking.gr/forum/index.php?topic=25.0 για τις σφραγίδες που είχε συζητηθεί παλιότερα.Αν έχετε και άλλες απορίες μετά εδώ είμαστε  Smiley
korina
Newbie
*

« Reply #16 on: July 16, 2010, 11:58:53 AM »

Άννα ευχαριστώ για την βοήθεια!Δίάβασα την συζήτηση,και έχουμε και λέμε..Χρειάζομαι μια ακρυλική βάση(καλύτερα μεγάλη ε?),μελάνια σε χρώματα που θέλω(εδώ λίγο κόλλησα,να πάρω της versamark stamp pad και ένα σετ με χρώματα cat 's eye?),καθαριστικό για σφραγίδες(πιο να προτιμήσω ή μπορώ να καθαρίσω και χωρίς καθαριστικό,με άλλο τρόπο,κάτι διάβασα για νερό και σαπούνι)και χρώματα για να ζωγραφίζω(σκέφτομαι για μαρκαδόρους ή είναι καλύτερα οι κιμωλίες?)...
anna
Full Member

« Reply #17 on: July 16, 2010, 05:09:58 PM »

Ναι θα χρειαστείτε μία ακρυλική βάση για τις διάφανες σφραγίδες, τις σφραγίδες τύπου Magnolia , Whiff of Joy και Unity Stamps. Θα σας πρότεινα να πάρετε μια μεγάλη και μία μικρή/μεσαία ακρυλική βάση.Βολεύει για τις μικρές σφραγίδες να χρησιμοποιείτε ανάλογου μεγέθους ακρυλικές βάσεις (είναι και πιο σωστή η πίεση που ασκείται), αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. Μπορείτε να κάνετε την δουλειά σας και με μία μόνο μεγάλη ακρυλική βάση,ότι σας βολεύει.
Όσον αφορά τα χρώματα, το versamark stamp pad είναι ένα διάφανο μελάνι με πολλές όμως ιδιότητες. Διαβάστε αυτό το άρθρο http://www.scrapbooking.gr/index.php?page=toolView&id=14 για περισσότερα. Πολύ χρήσιμο επίσης το versamark pen, θα διαβάσετε και για αυτό στο προηγούμενο άρθρο. Όλα τα cat's eyes χρώματα κάνουν για σφραγίδες και για ανάγλυφο αποτύπωμα εάν θέλετε σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες σκόνες. Τα stazon μελάνια είναι για όλες τις επιφάνειες πχ. γυαλί, μέταλλο, ύφασμα κλπ. Όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα μελάνια με τις σφραγίδες θα πρέπει να έχετε και το αντίστοιχο καθαριστικό http://www.scrapbooking.gr/index.php?page=shopDetails&goody=1273.Επίσης, τα versafine και memento μελάνια είναι πολύ καλά για σφραγίδες που θέλετε να χρωματίσετε στην συνέχεια.
Όταν χρησιμοποιείτε υδατοδιαλυτά χρώματα όπως τα cat's eye με τις σφραγίδες μπορείτε και με απλά μωρομάντηλα να τις καθαρίσετε. Όταν όμως χρησιμοποιείτε stazon ή versafine ή Memento καλό είναι να έχετε ένα stazon cleaner. Τα καθαριστικά τύπου http://www.scrapbooking.gr/index.php?page=shopDetails&goody=2370 κάνουν για όλες τις σφραγίδες και σας βοηθούν να τις διατηρείτε καθαρές ακόμα και αν έχει περάσει κάποια ώρα από την χρήση τους.Δεν είμαι σίγουρη όμως αν καθαρίζουν και τα stazon μελάνια.Αν το έχει δοκιμάσει κάποιος, ας μας πει.
Για τον χρωματισμό των σφραγίδων θα σας πρότεινα τις κιμωλίες. Οι κιμωλίες σας δίνουν πολύ περισσότερες δυνατότητες σε απόδοση χρωμάτων και τόνων απ' ότι οι μαρκαδόροι.Επίσης, πολύ εύκολα διορθώνετε ένα "λάθος" σε αντίθεση με τους μαρκαδόρους που θα πρέπει να το ξανακάνεις από την αρχή. Γενικά είναι πιο εύκολες στον χειρισμό  Smiley
korina
Newbie
*

« Reply #18 on: July 16, 2010, 08:39:21 PM »

Άννα χίλια ευχαριστώ για τις πληροφορίες,με βοήθησες απίστευτα!
korina
Newbie
*

« Reply #19 on: August 03, 2010, 01:18:26 PM »

Μια ερωτησούλα ακόμα...Τα μελάνια cat's eye stamp pads μπορούμε να τα χρωματίσουμε στη συνέχεια?
gogo
Hero Member

« Reply #20 on: August 03, 2010, 01:28:28 PM »

μμμμ... καλύτερα stazon ή versafine για χρωματισμό.
korina
Newbie
*

« Reply #21 on: August 03, 2010, 02:15:28 PM »

Gogo μου σ ευχαριστώ!Αχ και μια μικρη βοήθεια ακόμα...Ποια ακρυλική βάση να διαλέξω?Είδα μια μεγάλη της making memories,θα με βολέψει άραγε?Να πάρω και μία μικρή?
gogo
Hero Member

« Reply #22 on: August 03, 2010, 02:50:07 PM »

μην πάρεις μία μεγάλη με τη λογική να χωράνε όλα τα μεγέθη.
Δεν είναι βολικό να έχεις μεγάλη βάση και μικρή σφραγίδα.Δύσκολα θα πετύχεις καλό αποτύπωμα.
Οπότε κοίτα τις σφραγίδες σου και επέλεξε ανάλογες βάσεις.
korina
Newbie
*

« Reply #23 on: August 03, 2010, 02:56:04 PM »

Ξέρεις...Δεν έχω καμμία σφραγίδα ακόμα..Θα τα παραγγείλω όλα μαζί για ξεκίνημα...Θα σε ακούσω όμως και σε πρώτη φάση θα πάρω μία μικρή,και βλέπω στην πορεία αν θα χρειαστώ και μεγάλη..Όσον αφορα τον χρωματισμό,οι κιμωλίες θα βγάζουν άραγε λίγο έντονο αποτέλεσμα κι αν όχι τι να προτιμήσω?
Μελένια
Hero Member

« Reply #24 on: August 03, 2010, 04:03:46 PM »

Γεια σου, Κορίνα!
Νομίζω ότι οι κιμωλίες βγάζουν σχετικά αχνό αποτέλεσμα - εμένα τουλάχιστον δεν με βόλεψαν!
Δεν διάβασα από την αρχή τη συζήτηση εδώ και δεν ξέρω τι θέλεις να κάνεις βεβαια...

When love and skill work together, expect a masterpiece..
korina
Newbie
*

« Reply #25 on: August 03, 2010, 05:14:07 PM »

Γειά σου Μελένια!Θέλω κάτι απλό:Να σφραγίζω και να ζωγραφίζω τις σφραγίδες!Τα χρώματα όμως να μην είναι αχνά αλλά πιο έντονα!Αλλά απ ότι λες οι κιμωλίες δεν θα μου δώσουν το αποτέλεσμα που θέλω...Να αγοράσω καλύτερα μαρκαδόρους?
gogo
Hero Member

« Reply #26 on: August 03, 2010, 05:30:33 PM »

μαρκαδόρους, απλές ξυλομπογιές υδατοδιαλυτές,...
anna
Full Member

« Reply #27 on: August 03, 2010, 06:53:29 PM »

Κορίνα προσωπικά προτιμώ τις κιμωλίες ή τις ξυλομπογιές ακουαρέλας/λαδιού για τον χρωματισμό σφραγίδων. Οι κιμωλίες σε συνδυασμό με το chalk enhancer (ένα υγρό που τονίζει τα χρώματα τις κιμωλίας) δίνει ένα αποτέλεσμα ακουαρέλας πολύ όμορφο. Πολύ σύντομα το chalk enhancer θα είναι στο κατάστημα και η χρήση του είναι πανεύκολη. Δείτε αυτό το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=TVy2Hl3o8hk για να καταλάβετε . Επίσης, με το versamark μολύβι http://www.scrapbooking.gr/index.php?page=shopDetails&goody=400 και το Μολύβι ανάμιξης με διπλή μύτη http://www.scrapbooking.gr/index.php?page=shopDetails&goody=1657 μπορείς να έχεις αντίστοιχα αποτελέσματα. Οι κιμωλίες γενικά σου δίνουν πολλές δυνατότητες και είναι ιδιαίτερα οικείες σε παιδιά   Smiley
Μελένια
Hero Member

« Reply #28 on: August 03, 2010, 09:51:45 PM »

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά πρώτα πρώτα για να σφραγίσει κανείς, χρειάζεται μελάνι (pigment/stazon ktl)  Undecided.
Για να ζωγραφίσω μετά τις σφραγισμένες εικόνες χρησιμοποιώ watercolour pencils (ή ξυλομπογιές ακουαρέλας ελληνιστί) σε συνδυασμό με πινέλο και νερό (όπως είπε κι η Άννα).  Για τις κιμωλίες δεν ξέρω, δεν εχω χρησιμοποιήσει για χρωμάτισμα. 

When love and skill work together, expect a masterpiece..
anna
Full Member

« Reply #29 on: August 03, 2010, 10:36:42 PM »

Όταν είναι να ζωγραφίσεις την σφραγίδα καλύτερα να χρησιμοποιείς είτε stazon μελάνια είτε memento.Αυτά τα μελάνια δεν αλλοιώνονται με την επιπλέον επεξεργασία της σφραγισμένης εικόνας. Οι κιμωλίες χρησιμοποιούνται επίσης με πινέλο και ειδικό υγρό όπως chalk enhancer/versacolor μελάνι/ μολύβι ανάμιξης όταν θέλεις πιο έντονο αποτέλεσμα, και με σπόγγους όπως αυτούς http://www.scrapbooking.gr/index.php?page=shopDetails&goody=3541, όταν θέλεις πιο παστέλ αποχρώσεις. Στην δεύτερη περίπτωση σφραγίζεις με versacolor μελάνι και ύστερα περνάς με τους σπόγγους από επάνω το επιθυμητό χρώμα.Το μελάνι συγκρατεί την κιμωλία στην θέση της και δίνει ένα πολύ όμορφο εφέ με σκιές γύρω από το μοτίβο.Επίσης η συσκευασία των κιμωλιών περιλαμβάνει μικρά κομματάκια βαμβάκια με τσιμπιδάκι για λεπτομέρειες. Είναι στο πρόγραμμα να γίνει και βίντεο με όλες τις τεχνικές με κιμωλίες συγκεντρωμένες, οπότε θα λυθούν κι όλες οι απορίες  Smiley
Pages: 1 [2] 3
  Print  

Jump to: